Stanowisko SKCh im. Ks. P. Skargi w sprawie trwającej promocji homoseksualizmu w Krakowie

2005-01-04

W dniach 7-9 stycznia b.r. odbędzie się w Krakowie cykl imprez pt. "Kraków i Norymberga razem dla tolerancji", których celem jest kontynuowanie promocji homoseksualizmu na terenie miasta, tym razem pod płaszczykiem współpracy z miastem partnerskim, jakim jest Norymberga.

Organizacje homoseksualne będące głównymi organizatorami tego przedsięwzięcia wykorzystały bezprawnie herb miasta Krakowa na stronie internetowej reklamującej tę imprezę.

Po raz kolejny lobby homoseksualne dla promowania dewiacyjnych zachowań zamierza wykorzystać prestiż publicznych instytucji znajdujących się na terenie Krakowa. W maju ubiegłego roku użyto do tych celów Uniwersytetu Jagiellońskiego, a obecnie zaplanowano wykorzystanie m.in. takich miejsc jak sala obrad Rady Miasta Krakowa.

Wszyscy mamy w pamięci niechlubną prowokację ze strony organizacji homoseksualnych w dniu 7 maja ub. roku, która na skutek zlekceważenia przez Prezydenta tysięcy protestów nadesłanych przez mieszkańców naszego miasta, zakończyła się zamieszkami.

Milczenie i kunktatorstwo władz sprzyja kolejnym inicjatywom organizacji homoseksualnych na terenie Krakowa, które bynajmniej nie zamierzają respektować licznych protestów mieszkańców.

Homoseksualne lobby wspierane w szczególności przez lokalny dodatek "Gazety Wyborczej", próbuje narzucić mieszkańcom Krakowa moralny i obyczajowy dyktat, aby zło i dewiację uznali za dobro i normę. Od ponad roku można zaobserwować jak krakowski dodatek "Gazety Wyborczej" jest zaangażowany w promowanie homoseksualizmu w naszym mieście lekceważąc zasady bezstronności dziennikarskiej i stawiając się w ten sposób w jednej linii z antykatolickimi pismami, takimi jak "Nie" czy "Fakty i Mity".

Jako katolicy i mieszkańcy grodu św. Stanisława wyrażamy stanowczy sprzeciw wobec kolejnych prób promocji grzechu homoseksualizmu na terenie Krakowa i apelujemy do władz miasta o cywilną odwagę i podjęcie stosownych kroków, które uniemożliwią przekształcenie naszego miasta w kolejną wersję Sodomy.

Kraków, 4 stycznia 2005 r.

Sławomir OlejniczakSławomir Skiba
Prezes StowarzyszeniaWiceprezes Stowarzyszenia

Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej
im. Księdza Piotra Skargi

P.S. Prosimy o przesyłanie swoich protestów e-mailowych na adres: Jacek.Majchrowski@um.krakow.pl
Powieść George’a Orwella „Rok 1984” była zakazana w PRL. System uczulony na krytykę nie mógł jej tolerować obnażania jego prawdziwej dyktatorskiej twarzy. Czy film w reżyserii Łukasza Korzeniowskiego pt. „Rok 1984. Totalitaryzm 2.0” będzie również nie do zniesienia dla rozlewających się współczesnych totalitaryzmów, zawłaszczających sobie prawo do decydowania o nas i naszym życiu? Kinowa premiera filmu pt. „Rok 1984. Totalitaryzm 2.0" odbędzie się w Warszawie, w kinie „Luna” już 1 grudnia 2021 r. (w środę), godz. 19:00.
„Przebudowa Kościoła. Wszystko może się zmienić” – to temat spotkania z redaktorem PCh24.pl i PChTV Pawłem Chmielewskim w najbliższy czwartek, 25 listopada. Na prelekcję i dyskusję zaprasza Klub „Polonia Christiana” w Szczecinie na godz. 18.30 do auli Zespołu Szkół Salezjańskich przy ul. Ku Słońcu 124. Wstęp wolny.
„Nie taki opozycjonista. Ks. H. Gulbinowicz w rzeczywistości społeczno – politycznej PRL” – to temat dwóch spotkań z dr. hab. Rafałem Łatką, na jakie zapraszamy w ramach Klubów „Polonia Christiana” do Warszawy (18 listopada) i Gdyni (19 listopada).
Wielkopolska, Ziemia Lubuska i Małopolska – tak geograficznie lokują się nowe inicjatywy publicznych modlitw różańcowych. Wielka duchowa siła różańca od wieków jest wsparciem dla wiernych w trudnych chwilach i sposobem podziękowania za dary, jakimi nas obdarza Stwórca.
Mieszkańców Rzeszowa i wszystkich pragnących włączyć się w modlitwę różańcową zachęcamy do udziału w spotkaniu modlitewnym „Różaniec na szaniec”. Modlitwa odbędzie się w sobotę 13 listopada o godzinie 12.00 w centrum Rzeszowa, na skrzyżowaniu al. Łukasza Cieplińskiego i al. Józefa Piłsudskiego. Organizatorem modlitw różańcowych w trzech małopolskich miastach jest Fundacja Pro – Prawo do Życia przy wsparciu Stowarzyszenia Ks. Piotra Skargi.